Apteekkipalvelumme

Reseptien suoratoimitus

Reseptit toimitamme joustavasti suoratoimituspisteissä – myös  eReseptit. Keskustelemme ja opastamme mielellämme lääkkeiden käytöstä. Kerromme aina myös, mikäli lääkkeelle löytyy edullisempia vaihtoehtoja. Neuvonnan ja toimituksen tukena meillä on ajantasainen tietotekniikka.

Reseptien uusiminen

Resepti on voimassa pääsääntöisesti 2 vuotta sen kirjoittamis- tai uusimispäivästä. Tämän jälkeen resepti on uusittava riippumatta siitä, onko siinä vielä lääkkeitä jäljellä.

Sähköisen reseptin voit uudistaa käymällä terveysasemalla tai soittamalla Kuntayhtymä Kaksineuvoisen yhteiseen numeroon 06-2412 4553. Voit hoitaa uusimisen http://www.kanta.fi/ -sivuston kautta tai apteekkimme kautta. Tällöin farmaseutti tai proviisori tekee sähköisen uusintapyynnön.

Lääkkeiden annosjakelu

Lääkkeiden annosjakelupalvelussa asiakkaan kokonaislääkitys tarkistetaan ja asiakas saa lääkkeensä apteekista koneellisesti annospusseihin pakattuna kahdeksi viikoksi kerrallaan. Annosjakeluun soveltuvat useimmat tabletti- ja kapselimuotoiset lääkkeet.  Annosjakelu parantaa lääkitysturvallisuutta. Kysy lisää palvelusta apteekistamme palvelu on maksullinen.

Lääkevaihto

Tarkistamme aina reseptintoimituksen yhteydessä, onko lääkkeellesi saatavilla edullisempaa rinnakkaisvalmistetta. Mikäli valmiste kuuluu viranomaisen listan mukaiseen vaihdettavien lääkkeiden luetteloon, tarjoamme sinulle ns. hintaputkessa olevaa valmistetta, johon halutessasi voit lääkkeesi vaihtaa.

Yhteensopivuuden tarkistaminen

Jokaisen reseptioston yhteydessä tarkistamme, että lääkkeittesi yhteensopivuudessa ei ole ongelmaa. Samalla tarkistamme, että lääkkeet sopivat meiltä aikaisemmin ostettujen reseptilääkkeiden kanssa yhteen eivätkä ole päällekkäisiä niiden kanssa.

Lääkehoidon tarkistuspalvelu

Apteekkimme tarjoaa palveluna Lääkityksen tarkistusta. Tarkoituksena on varmistaa, että lääkkeiden käyttäjä tuntee oikeat annosteluohjeet, -ajankohdat sekä lääkkeiden käyttötarkoitukset. Samalla tarkastetaan, ettei lääkityksessä ole päällekkäisyyksiä. Myös lääkkeiden mahdolliset haitta- ja yhteisvaikutukset käydään läpi.

Yhteiselle keskustelulle varataan aika ja lopuksi asiakas saa kirjallisen yhteenvedon läpikäydyistä asioista. Lääkityksen arviointi on maksullinen palvelu. Annamme mielellämme lisätietoja palvelusta.

Itsehoito

Palveluvalinnastamme löytyvät itsehoidossa käytettävät lääkkeet käyttötarkoituksen mukaan jaoteltuina. Koulutettu henkilökuntamme auttaa sopivan tuotteen valitsemisessa ja ohjaa käytössä. Tarvittaessa oireen niin vaatiessa ohjaamme lääkärin vastaanotolle.
 
Lääkkeiden lisäksi palveluvalinnassa on haavan- ja ihonhoitotuotteita sekä muita terveydenhoitoon käytettäviä valmisteita. Mikäli haluamaanne tuotetta ei löydy valikoimastamme, tilaamme sen mielellämme

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet ja käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä, jota ei saa laittaa tavallisen kotitalousjätteen sekaan. Vastaanotamme vanhentuneet lääkkeet veloituksetta ja toimitamme ne edelleen  ongelmajätelaitokselle poltettavaksi. Jodipitoiset lääkkeet  (mm. Jodix ja Betadine-tuotteet), elohopeakuumemittarit ja ruiskut sekä neulat tulee lajitella erikseen, mutta muut lääkkeet voi pakata samaan pussiin. Lääkepakkauksista tulee poistaa kaikki henkilötiedot.